Kızılcık reçeli yaptım.
1 kilo kızılcığı temizce yıkayıp tencereye koydum. Böyle parlak ve kırmızı kırmızılardı.
Üstüne 4,5 su bardağı şeker koydum.
Küçük ocakta altı kısık şekilde pişmeye başladı öylece. Sonra böyle oldu:
Hiiç karıştırmadan arada üstündeki minik köpükleri almaya çalışarak pişirmeye devam ettim, sonra böyle oldu.
Bu renk olduğunda dolu dolu olmayan bi çay kaşığı kadar limon tuzu koydum, bi karıltırdım ve sonra 5 dakika daha pişti. Gördüğünüz gibi ufak köpükler vardı, ama onlar kaldı.
Sonra altını kapattım ve sabaha kadar tencerede soğudu. Cam kavanoza koydum. Biraz da kaseye ve böyle oldu:
Herkese sevgiler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder