20 Eylül 2015 Pazar

Akşam Yemeği Menüleri-1

Şurda kahvaltı menüleri yazmıştım. Menü yazısı yazmayı sevdim. Bi de çok bakıldı o yazıya. Bunun akşam yemekleri versiyonunu da yapmaya karar verdim.

Aslında mantık kahvaltı menüleri postuna benzer: Sabah işe geç kalmadan hızla sağlıklı kahvaltı çözümleri neler olabilir gibi akşam da işten gelince fazla geçlere kalmadan hızla sağlıklı akşam yemekleri çözümleri neler olabilir sorusuna cevap denemeleri. Çünkü fazla geçlere kalırsak kilo alırız ve dışarıdan söylersek de aşırı sağlıksız. Bunun dışında bir özelliği yok menü içeriklerimin, hepsi uydurmasyon ve kolay şeyler. Bakalım:



Pazartesi: Apartmandan gelen ama size ait olmayan kızartma kokusunu yaşadım geçen hafta, gözümde tütüyodu. Tabi nüfuslu bi evde olsa kabak, patates vs çeşitleri de olup üstüne domates sos da olmalıydı. Ama ben tek kişilik ve hızlıca aralarında en sevdiğim olan patlıcanı kızartmayı tercih ettim. Yanına sarımsaklı yoğurt ve iki dilim ekmek. Bambasit, mipmis.





Salı: Migros'tan mantı alıp no frosta koyuyorum tek kişilik porsiyonlar halinde. Akşam da haşlayıp üstüne domatesli tereyağlı sos.





Çarşamba: Aslında bugün niyetim sadece antrikot ve roka salatası yemekti. Ama gözüm doymadı, canım ekmek de istemedi. O yüzden yanına azcık da spaghetti haşladım.



 Perşembe: Ben diyeyim patlıcanlı, kuzu kulaklı, domatesli bulgur pilavı, siz diyin paella. Kuzu kulağı sever misiniz? Ekşi ekşi ben çok seviyorum börekte olsun, makarnada olsun. Pilavda da neden olmasın dedim, çok güzel oldu. Porsiyonun tekli fotosunu silmişim. İnstagram kolajını muhafaza etmişim. bu da böyle olsun.





Cuma: Haftasonuna biraz özenilir. Fırında kaşarlı mantar ve yanına patlıcanlı kuzukulaklı makarna. -Kuzukulağı bozulurdu yoksa :)-

Herkese iyi haftalar.






3 yorum:

Deneyimli Anne dedi ki...

Bu yazıdan feyz alip bu haftanin menusunu olusturacagim. Sevdim bu yaziyi.;)

as royal as a queen dedi ki...

teşekkür ederim, beğendiğinize sevindim.

Adsız dedi ki...

Guzel gorunuyor