23 Nisan 2015 Perşembe

Neostrata Enlighten Serisi

Merhaba,

Evet başlıktan anladınız: Neostrata Enlighten Serisi hakkında fikir beyan ediciyim.


Bu seri ortada gördüğünüz yüz yıkama jeli, sağdaki yüz kremi ve soldaki arkası dönük serumdan oluşuyor. Her ne kadar bundan sonra blogta daha sık yazacak, bloğumun yazarı olacak isem de acemiliğime gelmiş, önünü çevirmemişim toplu fotoğrafta. Neyse aşağıda ayrıntı fotoğrafta yüzü size dönük olacak serumun sevgili okurlar.

Serinin amacı yüzdeki renk tonu farklılıklarını eşitlemek, kah sivilcelerden, kah yaptırıyorsanız iğneli epilasyondan, kah şu an aklıma gelmeyen başka nedenlerden oluşabilen kör olası kahverengi lekeleri silmek. Bunları yaparken de tüm yüzün renk tonu açılıyor, beyaz tenli akça pakça bir insan oluveriyorsunuz.

Fayda açısından 3 ürünü bir arada değerlendirmek gerekiyor bence. Aşağıda her birini ayrı ayrı da ele aldım ama özellikle krem ve serumun, sabahları krem geceleri serum olarak şekilde bir arada kullanılması gerektiğini düşünüyorum. Yüz yıkama jelini de seriyi bozmamak adına aldım ama fiyatı zaten pahalı bir seri olduğundan bütçenizi zorlayacaksa bence vaz geçeceğiniz eleman yüz yıkama jeli olabilir. Zaten ciltte epi topu 3 dk kalıyor.

Seri vaadettiğini yaptı, bunu net şekilde söyleyebilirim. Kahverengi lekeleri bayağı sildi, en belirgin olanları belirsiz hale getirdi. Rengimi de 2 ton falan açtı. Geçen gün Sephora'da pudra denerken satıcı kız "sizin teniniz çok beyaz" dedi de gözlerim doldu pek sevdiğim okurlarım. Kızceğiz başka anlamlar yüklememiştir ama o tek cümleden sonra bana bir anglosakson asaleti geldi, artık ben de bir beyaz tenli idim, daha ne olsundu. Ben ki yılların kara marsığıyım, güneşte yanmaktan şubatta bile açılmayan bir rengim vardır, kız bana beyaz tenli dedi. Bugünleri de gösterdi sağolsun Neostrata.

Sıradan alırsak:



Yüz yıkama jeli: Memnun kaldım. Yüzü kurutmuyor, tahriş etmiyor, yağlandırmıyor, temizlik hissi veriyor. Her şeyi yerinde. Doğrudan elle de sürüp durulayabilirsiniz. Ancak bana öyle tam temizlenmemiş gibi geldiğinden şu yanındaki body shop fırçaya bir bezelye tanesi kadar döküp yüzüme iyiiiiice masaj yapıp durulama şeklinde kullandım.



 Serum: Serumu gece yatmadan sürüyorsunuz. Kıvamı yumurta akı gibi. Aşağıda elimin üstüne bir parça koyup fotoğrafını da çektim kremle birlikte. Bitkisel olduğunu hissediyorsunuz. Hem çok hafif kokusundan hem gerçekten de sanki çiçeği sıktığınızda çıkan sıvılar gibi bir hissiyat veriyor. Zaten bu serinin tamamı %90 bitkisel, %10 kiyasalmış. Memnun olduğum bir ürün.



Krem: Bunu da sabahları yüzümü yıkadıktan sonra iki bezelye büyüklüğünde kullandım. 10 dakika bekleyio cildim emdikten sonra normal makyajımı yaptım. Çok ağır makyaj yapmıyorum gerçi de makyajın altına sürmeye de uygun bir ürün, topaklanma, kir gibi toplanma yapmıyor. Memnun kaldım.


Sarı olan kremin, yandaki belli belirsiz yumurta akı olan serumun kıvamı.

Genel kanaatimi girişte belirttim. Leke ve renk tonu farklılığınız varsa almanızı ve aksatmadan düzenli kullanmanızı öneririm. Serinin vaatlerinden biri de leke ve renk tonu farklığına iyi gelmenin yanı sıra leke oluşumunu da önlemek. Dolayısıyla bence niteliği gereği bitti mi sürekli yenilenecek bir seri değil. Daha ziyade tedavi amaçlı, bir seferlik kullanımlık. Bir de bunları kullanırken zinhar güneşe korumasız çıkmamak gerek, 50 spf'ten şaşmayın. Bu haliyle de yazdan ziyade sonbahar kışın kullanılması daha uygun.

Benim ürünler 1-2 haftaya biter. Anlattığım kapsamda hemen tekrar almayı düşünmüyorum. Ancak cildimin durumuna göre yaz geçtikten sonra ya da seneye bir kez daha alırım. Yazın daha hafif şeyler kullanmak lazım.

Hadi herkese güzel ve parlak ciltler dilerim.

13 yorum:

Unknown dedi ki...

İyi günler. 3 sorum olacak. Yıkama jeli sonrası tonik kullanıyor musunuz? Krem sonrası nemlendirici kullanıyor musunuz? Bu ürünler ne kadar sürede bitiyor? Ben de almayı düşünüyorum da aklıma bunlar takıldı. Teşekkürler.

as royal as a queen dedi ki...

Merhaba. Bu seriyi kullanırken tonik veya krem sonrası nemlendirici kullanmadım. Sadece bu 3 ürünü kullanıyordum. 2 ay civarında kullanabilirsiniz. Kremi de serumu da bezelye tanesi büyüklüğünde sürüyorsunuz zaten, ambalajlar küçük olsa da az kullanıldığından uzun süre gidiyor.

Unknown dedi ki...

Teşekkür ederim cevap için. Ürünler elime bugün geçti bu akşam kullanmaya başlayacağım da, cilt rengini açtığı için ve arada farklılık doğmasından korktuğum için soruyorum, boyun bölgesinde de ürünleri kullandınız mı acaba?

as royal as a queen dedi ki...

Rica ederim.

Ben çok dekolteye girmeden yüzüme ve boynuma sürmüştüm. Renk tonu farklılığı problemi yaşamadım. Hatta yüzümdeki hafif cilt tonu farklılıklarına iyi geldi, eşitledi.

Unknown dedi ki...

Deneyimlerinize göre kullanacağım ben de. :-) Tekrar teşekkürler ilgi ve cevaplarınız için.

Enes dedi ki...

Şey bunu kaç ay kullanmamız gerekir lekelerin geçmesi için

as royal as a queen dedi ki...

1 kutu 1 ila 1,5 ay yetiyor Enes. Bence mevcut lekeleri gidermek için yeterli bir süre. Bu sürede geçmeyen lekede ikinci kutuda da gözle görülür bir değişiklik olacağını düşünmüyorum.

Unknown dedi ki...

Ben yaklasik 2 yil sonra bu soruyu sana iletmek istiyorum. Bunu kullandiktan sonra tekrar lekelerin cikti mi veya herhangi bi artis yasadin mi lekelerinde?simdiden tesekkurlerr bu arada yazi cok bilgilendirici ama son durumu gormek istedimm

Adsız dedi ki...

Göz etrafına sürdün mü peki onun için bir de göz kremini mi almalıyım

eda98 dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
eda98 dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
eda98 dedi ki...

Uzun bi zaman gecmis ama sonuç nedir?Merak ettim :)

Unknown dedi ki...

Toplamda 3 ay kullandığınıza dair bir cümle kurmuşsunuz ekşi sözlükte. Fakat burada 1 ay kullandınız gibi anlıyorum. Ben 1 ay kullanım sonucu sizin gibi bir beyazlama yaşamadım . 3 ay kullanım sonucu mu 2 ton açıldınız??