26 Nisan 2014 Cumartesi

Kitap Alışverişi - 2


Son zamanlardaki alışkanlığım kitap alışverişimi dr.com.tr'den yapmak. Kitap başı ortalama 5 tl daha ucuza geldiğini söyleyebilirim. Bir de kitap dolu bir koli gelince mutlu oluyorum. Bu yazı ise bir istisna, kitaplar dükkandan alınma.

Esasında şurada bahsettiğim alışverişimde aldığım kitapları da henüz bitirmedim. Ama canım bunlara ara verip ingilizce kitap okumak istedi. D&R'da bakınırken kitap alma terapisine de ihtiyacım olduğunu hissedince şu dördünü aldım.





Jonh Grisham - The Partner: Türkçe bir kitap aşırı sürükleyici olmasa da bir kez içine girdim mi iyi kötü bitiririm, yarım bırakmam. Ama iş ingilizce kitaba gelince kesinlikle sürükleyici olması gerekir. Neticede ana dilim değil, kendimi zorladığıma değmeli, bir de konusuyla zorluk çıkarmamalı :) John Grisham severim, bir çırpıda okunur.  En son 4-5 yıl önce yine orijinalinden okumuştum kendisini, özlemişim. Kitaplarının tarzı birbirine çok benzediğinden bunu da bir çırpıda okurum kesin.

Kimberley McCreight - Amelia: Bunun kapağının renklerini sevdim. Arkasını okuyunca hikaye de ilgimi çekti. Açıp içinden birkaç sayfa okudum, ingilizcesi de çok kasıcı değildi. Tüm gereklilikleri sağladı, aldım.

Stephen Chbosky - The Perks of Being a Wallflower: Bu kitap uzun süredir aklımdaydı, tercümesini mi orijinalimi ni okusam karar verememiştim. Kitap zevki benimkine çok benzeyen bir arkadaşım ingilizcesini okumuş o da olumlu bahsedince ve ingilizcesinin çok kolay okunabildiğini söyleyince bunda karar kıldım.

Stephen Grosz - İncelenen Hayatlar: Bu da yukarıdaki perhizin lahana turşusu.  Kasaya yönelirken best sellerların önünden geçiyordum, az bakayım dedim. YKY'nin kapak tasarımlarındaki sadeliği çok beğenirim.  Siyak konturlu çerçeve içinde zarif tasarımları olur hep. Bu kitap da bu kapsamda ilgimi çekti.

Arkasında "Düşündüğümüz, yaptığımız şeylerin tutsağı olmak, dürtülerimiz, aptalca seçimlerimiz tarafından köşeye sıkıştırılmak, mutsuzluk veya korku tuzağına düşmek, kendi tarihimizce mahkum edilmek; bunlar hayatta çoğumuzun deneyimlediği şeyler. Böyle anlarda ilerleyemediğimizi hissederiz ama bir çıkar yol olduğuna da inanırız… Bu kitap değişimi konu alıyor. Değişimle kayıp hissi birbirine göbekten bağlı olduğundan  - yitirmeden değişim de olmaz - kitap yitimden de söz ediyor." yazıyordu.

Böylelikle kendini aldırdı.

Velhasıl sevgili okur, ihtiyaç olmamasına rağmen kitap alışverişinde huzur bulma amaçlı bir kitap alışverişiydi. Takip ettiğim bloglarda kitap alışverişi yazılarını seviyorum, aldığım kitaplardan bahsetmeyi de. Belki size de ilham olur.

Herkese sevgiler ve iyi haftasonları.




1 yorum:

gzmgdr dedi ki...

Yaa aslında bende ne zamandır ingilizce kitap okumak istiyorum ama bir türlü alamadım. Bazen orjinalini okumak çok daha iyi oluyor. :)